„Zašto on voli svoju četu? Što mu je ona sve ove godine dala? Ništa – ili sve. Oduzela mu je vrijeme, a dala predivno zadovoljstvo: vidio je rezultate svoga rada – djecu koja pod njegovom rukom postaju ljudi – pametni, dobri, vrijedni, korisni članovi zajednice. To je njegovo djelo, iz toga izvire njegova beskrajna radost i on će uvijek biti izviđački voda“, odlučila sam početi sa svojim najdražim izviđačkim citatom koji ukratko opisuje što su izviđači i zašto sam tu.

U izviđače sam se upisala 1999. godine. Kako? Kao i svako drugo dijete tada, roditelji su mi nekada bili izviđači pa su i mene upisali čim sam krenula u školu. Prvo pčelica u jatu ISKRICE, zatim planinka u patroli ETNA. Vođa patrole DUGA postala sam 2007. godine. Cure su bile odličan tim koji je ostvarivao jako dobre rezultate na natjecanjima te su godinama bile patrola godine u družini SUSEDGRAD.

Voda družine Susedgrad postala sam 2014. godine, no i dalje vodim patrolu DUGA, čije članice su i same postale vode patrola/jata. Položila sam brončani javorov list te se i srebrni bliži kraju. Iza sebe imam više od 12 zimovanja, 15 logorovanja, 8 kolonija, šumsku školu SIH-a te načelnički tečaj.

Kada sa svojih 15 godina postaneš netko tko vodi cijelu grupu mlade djece i gledaš kako ta djeca pod tvojom rukom postaju dobri i radišni članovi svoje zajednice, neopisivo je predivno. Biti izviđački voda nije lako. Puno truda rada i vremena je uloženo. Provjereno Vam kažem da mi je sve što sam naučila u izviđačima koristilo. Od toga da sam na fakultetu jedina osoba koja zna morzeovu abecedu, do smiješnih situacija gdje svi čekaju mene, izviđača da zapalim vatru za roštilj. Prijatelji koje stekneš u izviđačima vjerojatno su za cijeli život. Izviđač najbolje razumije izviđača.

Jako puno lijepih trenutaka, suza, smijeha, priča i ostaloga zauvijek će mi ostati u sjećanju. Često mi se postavlja pitanje: “Zašto ti to radiš, nije li ti dovoljno 15 godina izviđača?” Ali oni koji nisu izviđači nikada neće razumjeti tu ljubav. Zaključak cijele ove moje priče je – budi sretan, budi izviđač, budi MP-ovac.