„Život moj vodi me tamo gdje pamet ne, ja sam lud, nemam kud, a i ti, i ti si mi drug…“ – citat koji opisuje život jednog izviđača.
Sve je krenulo kao hobi, izvanškolska aktivnost, nešto sa strane, a pretvorilo se u način života. Upisala sam se u izviđače 2003. na nagovor prijateljice. Izviđači su tada bili aktivnost na koju smo svi išli. Sastanci ispunjeni igrom, pjesmom, šalom, izleti i akcije, ljetovanja i zimovanja.

Zatim je krenuo rad u patroli GLJIVA, natjecanja, logorovanja te Tamarin poziv da vodim jato. Završila sam Šumsku školu i krenula s jedrim novim poglavljem – postala sam predvodnica!

S 13 godina postala sam odgovorna za nekoga. za moje poletarce i pčelice. Iz godine u godinu novi izazovi, nova djeca, i odjednom nekad klinci – sad su već veliki, odlaze u družinu SUSEDGRAD, postaju predvodnici… a mene ispunjava ponos što sam bar malo sudjelovala u formiranju te osobe.

Pomalo preplašena, ali spremna za nove izazove. Kada mi je bilo teško, znala sam da uza se imam ljude koji se iskreno trude da mi prenesu sve svoje znanje i daju podršku kako bih ispunila svoj puni potencijal da postanem vođa i osoba kakva sam danas. Nadam se da će naći u ovo rečenici i znati koliko to cijenim te koliko ih poštujem.

Radeći u Odredu, stekla sam samopouzdanje i vještine koje mi pomažu u skoro svakoj situaciji. Znam da trebam bar pokušati, a ne odmah odustati. Sve to zahvaljujući MP-u. Izviđači i rad s poletarcima nepovratno su obilježili moj život što tek danas zapravo uviđam. Iskustva, znanje i vještine stečene u izviđačima koristim u svakom aspektu svog života. Dali su mi sigurnost koja mi je trebala da postanem izgrađena osoba i prijatelje za cijeli život na koje uvijek mogu računati, ljubav i podršku, suze i smijeh.

I sada, dok ovo pišem, kroz glavu mi prolazi bezbroj situacija, ljudi, smiješnih priča, svi lijepi trenutci, sve uspomene koje su se godinama nakupljale l oči mi se pune suzama. Tko nikad nije bio izviđač, ne može znati kolika je to ljubav. Često me pitaju zašto na to trošim svoje slobodno vrijeme, kako mi se da? Nekad ne znam ni sama. I onda se sjetim svega što me vuče izviđačima: tolika ljubav, veselje i ponos na ono što radimo i sve odjednom ima smisla… „LASTAVICA će svaka svoj cilj pronaći…“