Betlehemsko svjetlo

19/12/2017

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Već punih 25 godina Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatsku iz beča donose i dočekuju članovi Saveza izviđača Hrvatske. Ove godine su u Beč s drugim članovima SIH-a išle i naše planinke Doris Jambrišak, Lucia Pende, Laura Dimitrov i Paula Pavlek.

Nakon unošenja Betlehemskog svjetla u zagrebačku katedralu, održana je misa koji je predvodio rektor zagrebačke katedrale, a nakon toga izviđači su odnijeli Betlehemsko svjetlo u svoje župe.

Pogledajte fotografije iz Beča i Zagreba.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][mk_blockquote font_family=”none”]Članovi Saveza izviđača Hrvatske već 25. godinu zaredom donose Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku, a njihov predsjednik Željko Roglić ističe kako je jedan od važnih ideala skautskog pokreta služiti zajednici.

“Hrvatski izviđači dio su jednog velikog skautskog pokreta. U svijetu nas ima 50 milijuna i svi imamo iste ciljeve i ideale a jedan je svakako služenje zajednici. Betlehemsko svjetlo je najljepši simbolički način da to pokažemo.

Svjetlo pale naši prijatelji austrijski izviđači u crkvi Isusova rođenja u Betlehemu te ga donose u Beč, a ostali ga izviđači iz Europe i Amerike prenose u svoje zemlje. Mi danas donosimo svjetlo u našu katedralu odakle će ga izviđači prenijeti u svoje župne crkve i domove i nadamo se obasjati srca u božićne dane”, kazao je Roglić. (https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/izvidaci-donijeli-betlehemsko-svjetlo-u-zagrebacku-katedralu-foto-20171217)[/mk_blockquote][/vc_column][/vc_row]

Related Posts