Družina LASTAVICA okuplja poletarce i pčelice odnosno djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Vođa družine LASTAVICA je Ana Crnadak – Cana.
Poletarci i pčelice okupljeni su u “jato” – tako se zove skupina 10-ak poletaraca i pčelica. U našoj družini trenutno rade 3 jata:

  1. SJENICA – vođa jata je Doris Jambrišak
  2. ISKRICE – vođa jata je Anja Đenadija
  3. CVRČAK – vođe jata su Lucija Pende i Laura Dimitrov

Poletarci i pčelice vrlo su aktvni… puno rade, a niti ne znaju da rade jer se sav rad i učenje odvijaju kroz zabavu u kojoj djeca uživaju. Iako su još u nižim razredima osnovne,  mogu sve što i “veliki“: uče kako očuvati okoliš, kroz izlete i aktivnosti upoznaju život u prirodi, a čak znaju i (kako) je kad prespavaš u šatoru!

Ali, prije svega poletarci se jako dobro zabavljaju. Jer bez obzira na to uređuju li svoj jatni kutak, uče novu pjesmu ili pripremaju s voditeljem izlet, oni rade kroz igru. Korak po korak uz svoje voditelje svladavaju nove vještine, a kad uspiju, pred njima je uvijek novi, još uzbudljiviji zadatak. Kroz toj dobi primjerene aktivnosti poletarci i pčelice na veseo način uče, između ostalog i što je timski rad te razvijaju vlastite sposobnosti i postaju samostalniji i odgovorniji… a neki od njih zaljube se u izviđače i u zrelijim godinama i sami postaju izviđački voditelji.


Ukoliko želite da i vaše dijete okusi čari izviđačkog života dođite na neki od naših sastanaka koji se održavaju subotom od ?? do?? ili pratite naše aktivnosti i pridružite se nekom od izleta te se sami uvjerite kako nam je zabavno.